Tandimplantat


Opdateret 09-02-2017

Hvad er et tandimplantat?

Tandimplantater er en kunstig tandrod, der bruges til at montere en protese på. Protesen kan være alt fra en enkelt krone til en fuldbro, der dækker alle positioner i en kæbe.
Et implantat består af en titaniumskrue, der sættes i kæbeknoglen og overtager funktionen for en naturlig tandrod. Implantatskruen kan variere i både tykkelse, længde og vinklen den er lavet til at sidde i. Det giver mulighed for at lave en lang række løsninger til erstatning af manglende tænder.

Er det farligt?

Skruen er lavet af titanium da det har en utrolig høj biologisk værdi, hvilket betyder at kæbeknoglen og skruen rent faktisk gror sammen og derved har en rigtig god holdbarhed. Ovenpå skruen sættes det, der hedder et abutment. Abutmentet er et lille forlængelsesstykke der bruges til at fiksere protesen, hvad enten protesen består af en enkelt krone, en bro eller en hel række af tænder. Implantater som vi kender dem i dag tog sine første skridt allerede i 1965 og har udviklet sig til at være et enormt veludviklet produkt den dag i dag.

Vigtigt at vide:

Desværre er det ikke alle der kan få implantater. For at få denne løsning kræver det at din knoglestruktur er stærk nok til at kunne holde på implantatet – altså at der er nok knoglemasse i kæben til at man kan sætte skruen i uden at ”væggene” rundt om bliver for tynde. Man kan komme noget ad vejen med knogleopbygning, men det er desværre ikke altid nok og nogle patienter må derfor anvende en anden løsning til deres behandling.

 

Du har sikkert hørt om:

Sinusløft

Dette er et begreb man ofte hører om i forbindelse med implantater. Sinus maxillaris er det latinske navn for de bihuler der sidder under øjnene. Skal man have lavet implantater bagest i overmunden, kan det til tider være nødvendigt at lave et sinusløft. Det er tilfældet, hvis kæbeknoglens højde over kindtænderne ikke er høj nok til at kunne holde et implantat uden at dette vil gå op i bihulerne. Sinusløftet laves ved at løfte sinushinden og fylde rummet mellem kæbeknoglen og den løftede sinushinde op med knogleopbygningsmasse. Dette er altid lavet af et biologisk materiale, der gror sammen med kæbeknoglen og giver et stærkt, langvarigt resultat.

 

Hvad betyder det?

Hvis du har behov for at erstatte manglende tænder, er implantater den bedste løsning.  De giver rigtigt gode og pæne resultater, både ved erstatning af en enkelt tand og helt op til erstatning af alle tænder i munden. Hvis du er lidt nervøs for behandlingen og derfor ikke har lyst til at i gang – så ring eller skriv endelig til os! Vi kan både vise og forklare dig nøjagtig hvordan behandlingen gennemføres og hvorfor du absolut ikke skal være bange for denne type behandling.


Implantat

Som det ses på billedet ovenfor er et tandimplantat meget lille. En implantatbehandling er ikke nær så omfattende som mange går og er bange for.

ImplantatløsningBilligt implantat

Se den samlede pris?

Vi har gjort det meget let for dig

Læs mere